Annons
Nyheter

Ovädren fortsätter slå mot Kalifornien

USA • Publicerad 12 januari 2023
Laurie Morse i staden Aptos nära Santa Cruz hämtar sand i ett försök att hålla vattenmängderna borta från sitt garage. Bilden är tagen under onsdagen.
Laurie Morse i staden Aptos nära Santa Cruz hämtar sand i ett försök att hålla vattenmängderna borta från sitt garage. Bilden är tagen under onsdagen.Foto: Martha Mendoza/AP/TT

Cyklonerna fortsätter att drabba delstaten Kalifornien i USA och väntas röra sig längre norrut, enligt vädermyndigheten NWS.

Minst 18 människor har omkommit i den senaste tidens stormar som har drabbat USA:s västra delar, där mer regn än på 150 år har fallit på vissa håll.

Annons

"De kraftigaste regnen väntas drabba nordvästra Kalifornien under de närmaste dagarna då några tum regn är möjligt", varnar NWS.

Ytterligare regn väntas alltså efter flera veckor av nederbörd som har gjort att marken redan är mättad, och det finns risk för att floder brister och sluttningar rasar.

Enligt en sammanställning i The LA Times finns bland de 18 som har konstaterats döda förare som hittats i bilar under vatten, människor som har träffats av fallande träd eller stenar och människor som har hittats döda i översvämningsvatten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons