Annons
Nyheter

Oväntat låg inflation i eurozonen

Ekonomi • Publicerad 19 september 2023
Prisökningarna i augusti var inte så stora som tidigare beräkningar visade, enligt färska siffror från Eurostat. Arkivbild
Prisökningarna i augusti var inte så stora som tidigare beräkningar visade, enligt färska siffror från Eurostat. ArkivbildFoto: Michael Probst AP/TT

Inflationen i eurozonen sjönk till 5,2 procent i augusti, enligt en ny beräkning gjord av statistikbyrån Eurostat. Det kan jämföras med en tidigare preliminär beräkning, där inflationen i augusti såg ut att hamna på 5,3 procent.

Inför inflationssiffrorna kom statistik som visade att överskottet i eurozonens bytesbalans krympte till 20,9 miljarder euro i juli, enligt Europeiska centralbanken (ECB). Det kan jämföras med 35,8 miljarder euro i juni.

Överskottet i varuhandeln sjönk till 23,4 miljarder euro, från 39,3 miljarder i juni. Överskottet i handeln med tjänster steg till 10,8 miljarder dollar, från 7,7 miljarder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons