GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Över 1 000 passagerare satt fast i tågstopp

Trafik • Publicerad lördag 21:48
Tågtrafiken var stoppad mellan Malmö och Köpenhamn. Arkivbild.
Tågtrafiken var stoppad mellan Malmö och Köpenhamn. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson / TT

Ett signalfel stoppade tågtrafiken mellan Malmö C och Hovedbanegården i Köpenhamn under delar av lördagen.

I flera timmar satt uppskattningsvis mellan 1 500 och 2 000 personer fast på tio stillastående tåg på den danska sidan. Felet upptäcktes vid 14.20.

– Alla tåg som stod still har lämnat av resenärerna. Inga resenärer sitter fast längre, säger Pernilla Lyberg, försäljnings- och marknadschef vid Skånetrafiken, strax efter klockan 19.

Ersättningstrafik sattes in mellan Hyllie på den svenska sidan och Kastrup flygplats på den danska sidan.

Vid 21-tiden meddelade Skånetrafiken att tågen börjat rulla igen, men att det kommer att bli följdförseningar och vissa delvis inställda avgångar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer