Annons
Nyheter

Över 100 anlagda bränder i norra Spanien

Spanien • Publicerad 1 april 2023
En helikopter som förra helgen släppte vatten över en skogsbrand nära Castellon de la Plana, i östra Spanien där bränderna nu är under kontroll. Arkivbild.
En helikopter som förra helgen släppte vatten över en skogsbrand nära Castellon de la Plana, i östra Spanien där bränderna nu är under kontroll. Arkivbild.Foto: Alberto Saíz/AP/TT

Över 100 anlagda bränder rasade i norra Spanien under fredagen, enligt myndigheterna. 91 av dem i provinsen Asturien vid Biscyabukten, resten i grannregionen Kantabrien. Som mest handlade det om 160 bränder i de två regionerna som är kända för sina skogar.

"Vi står inför något vi aldrig sett. Det är en riktig terrorattack, det är samordnade aktioner", twittrade Adrián Barbón, regionspresident i Asturien under fredagen.

Annons

Hundratals människor har evakuerats och flera vägar har stängts på grund av bränderna.

Bränder som pågått över en vecka i landets östra delar är under kontroll, meddelar räddningstjänsten.

En långdragen torka råder i Spanien efter tre år av otillräcklig nederbörd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons