GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Över 200 olovliga boenden funna i Malmö

Samhälle • Publicerad 25 oktober 2021
Sovplatser på fabriksgolv eller i källare – i Malmö har över 200 olovliga boenden upptäckts sedan 2017. Arkivbild.
Sovplatser på fabriksgolv eller i källare – i Malmö har över 200 olovliga boenden upptäckts sedan 2017. Arkivbild.
Foto: Karin Malmhav / SvD / TT

Sovplatser i källare, industrilokaler, verkstäder och lador – 209 olovliga boenden har hittats i Malmö de senaste fem åren.

Upptäckterna görs via projektet Tryggare Malmö som startade 2017 och avslöjas via oanmälda boendeinspektioner, rapporterar Sydsvenskan.

Flera myndigheter är inblandade i inspektionerna – ibland även polis och Skatteverket, då boendena som hittas kan vara tecken på pågående människohandel och svartarbete. Uthyrningen av de olovliga bostäderna inbringar dessutom ofta svarta pengar för den som hyr ut.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.