Annons
Nyheter

Över 30 misstänkta för påskupploppen i Malmö

Över 30 personer har delgivits misstanke för inblandning i de våldsamma upploppen i Malmö under påskhelgen i år. Nu ber polisen allmänheten om hjälp att identifiera fler.
Brott • Publicerad 5 oktober 2022
Under påskhelgen var det oroligt på flera håll i Sverige. I Malmö har över 30 personer delgivits misstanke för inblandning i upploppen. Arkivbild.
Under påskhelgen var det oroligt på flera håll i Sverige. I Malmö har över 30 personer delgivits misstanke för inblandning i upploppen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De över 30 personerna misstänks för bland annat grovt sabotage mot blåljusverksamhet, grovt våld mot tjänsteman och mordbrand.

Men fortfarande finns det ett stort antal misstänkta som inte har identifierats via film- och fotomaterial. Nu ber Malmöpolisen allmänheten om hjälp och lägger ut bilder på sin hemsida på personer som misstänks för inblandning i upploppen.

Annons

"Det har varit ett stort intresse från allmänheten att bidra med material för att lösa brotten och nu hoppas vi att allmänheten kan hjälpa oss att identifiera ytterligare 18 misstänkta personer", säger Håkan Persson, tillförordnad biträdande chef i lokalpolisområde Söder, i ett pressmeddelande.

Under påskhelgen blev det oroligt på flera håll i Sverige till följd av Rasmus Paludans, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, planerade koranbränningar.

Paludan var bland annat vid Skånegården i Malmös södra utkant där han brände en koran. Efteråt blev det oroligt i stadsdelen Rosengård.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons