Annons

Pakistan släpper 360 indiska fångar

Pakistan/Indien • Publicerad 6 april 2019
Mohammad Faisal, talesperson för Pakistans utrikesdepartement. Arkivbild.
Mohammad Faisal, talesperson för Pakistans utrikesdepartement. Arkivbild.Foto: Anjum Naveed/AP/TT

Pakistan kommer under april att släppa 360 indiska fångar, uppger landets utrikesdepartement. De allra flesta av fångarna, 355 personer, uppges vara fiskare, de andra omnämns som civila.

Enligt listor som båda länderna offentliggjorde i januari sitter 537 indier fängslade i Pakistan, och 347 pakistanier i Indien. Majoriteten av dessa är fiskare, men siffrorna inkluderar inte separatister och extremister som fängslats i samband med konflikten i Kashmir. Motsättningarna mellan länderna har gjort att respektive lands fångar kan bli kvar i fängelserna långt efter att deras straff löpt ut.

Annons

– Vi hoppas att Indien kommer återgälda vår åtgärd, säger Mohammad Faisal, talesperson för Pakistans UD.

Frisläppandet kommer efter nära två månaders skärpt läge i konflikten om Kashmir mellan länderna, vilket inleddes när 40 människor dödades i en självmordsattack mot en konvoj med indiska paramilitära styrkor i februari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons