Annons
Nyheter

Pandemieffekt: Brist på rullstolar

Samhälle • Publicerad 12 augusti 2021
Rullstolstillverkare har drabbat av materialbrist under pandemin och nu råder rullstolsbrist. Arkivbild.Foto: Kallestad, Gorm/NTB Scanpix/TT

I pandemins spår råder brist på rullstolar i flera svenska kommuner. Orsaken är att tillverkarna har haft brist på material. Eslövs kommun i Skåne har därför infört tillfälligt stopp för utlämning av rullstolar för utomhusbruk, rapporterar P4 Malmöhus. Samtidigt uppmanas de som har en rullstol hemma som inte används att lämna tillbaka den.

Även i Lund varnar man för akut brist på rullstolar, har Skånska Dagbladet tidigare rapporterat. Hjälpmedelsserviceföretaget Sodexo har haft svårt att få tag i rullstolar under sommaren, men nu börjar läget ljusna, uppger Lena Jansson vid Sodexo för radion efter att ha varit i kontakt med tillverkare.

– Det kommer att komma en del. Det är inte den här normala leveransen, men det börjar att släppa, säger hon.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons