Annons
Nyheter

Paris sopberg hopar sig efter pensionsstrejk

Frankrike • Publicerad 12 mars 2023
Kommunanställda renhållningsarbetare i Paris har strejkat i en vecka i protest mot regeringens planer på att höja pensionsåldern. Resultatet märks på flera håll i den franska huvudstaden.Foto: Michel Euler/AP/TT

Efter att renhållningsarbetare i Paris strejkat i en vecka syns anhopningar av sopor runt om i den franska huvudstaden.

Enligt stadens ledning rör det sig om tusentals ton sopor som lett till att trottoarer på flera håll i Paris är täckta av svarta påsar och överfulla papperskorgar.

Annons

Strejken är ett led i de stora demonstrationer som skakat Frankrike i flera veckor och som handlar om den franska regeringens mycket impopulära plan på att höja den allmänna pensionsåldern från 62 till 64 år.

Det rör sig om kommunanställa renhållningsarbetare. Vissa områden i Paris anlitar privata renhållningsfirmor där man inte har strejkat. Men flera av den franska huvudstadens mest exklusiva områdena, inklusive 5:e, 6:e och 16:e arrondissementen, har drabbats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons