GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Passagerare evakuerade efter grundstötning

Olyckor • Publicerad 26 juli 2021
En räddningshelikopter skickades för att bistå vid grundstötningen i Göteborgs norra skärgård. Arkivbild.
En räddningshelikopter skickades för att bistå vid grundstötningen i Göteborgs norra skärgård. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Passagerarfartyget M/S Göteborg gick på måndagseftermiddagen på grund i Göteborgs norra skärgård. 90 passagerare och 12 personer i besättningen fick evakueras, enligt Sjö- och flygräddningscentralen.

– Räddningsinsatsen är avslutad från vår sida. Det är inte något kritisk läge för båten, säger Jonas Franzén, kommunikatör vid Sjöfartsverket, vid 18.30-tiden.

Larmet om grundstötningen vid Knippla hamn kom ett par timmar tidigare. Båten gick på en vågbrytare, ett cementblock som ofta ligger utanför hamnar, och har fått ett stort hål i skrovet.

– Som tur var hålet ovanför vattenytan. Båten har kunnat hållas flytande med hjälp av sina egna motorer, genom att hålla kvar båten på grundet, säger Jonas Franzén.

Flera räddningsbåtar och en helikopter kallades till grundstötningsplatsen.

Under kvällen rapporterade Göteborgs-Posten att fartyget förtöjts vid hamnen.

– Hon har inga tecken på vattenintag. Det läcker heller ingen olja eller liknande, säger Fredrik Tyrén vid Kustbevakningen till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.