Paul McCartneys psykedeliska buss säljs

Nöje • Publicerad 8 oktober 2019
Paul McCartney gjorde om en buss för Wings-turnén år 1972. Nu säljs den. Arkivbild.
Paul McCartney gjorde om en buss för Wings-turnén år 1972. Nu säljs den. Arkivbild.Foto: Amy Harris/AP/TT

Paul McCartney förvandlade en dubbeldäckare till en färgglad turnébuss för sitt band Wings räkning år 1972. Han och hustrun Linda McCartney målade den i psykedeliska färger och inredde med madrasser på ovanvåningen. Nu ska "Wings over Europe" säljas på auktion, skriver .

2017 efterlyste McCartney det ovanliga fordonet, som länge stod och rostade på en gammal bakgård i Spanien. När det nu auktioneras ut är det med ett uppskattat värde på 200 000–300 000 kronor.

Den nuvarande ägaren Justin James köpte bussen för att använda den till barn och ungdomars musikresor, vilket aldrig fungerade. Nu ska han emigrera till Australien. James säger sig ha spenderat runt 300 000 kronor på bussen, och om den inbringar mer ska han donera pengarna till välgörenhet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.