Pernilla Wahlgren: Min humor är grabbig

Nöje Artikeln publicerades
Pernilla Wahlgren rider på framgångsvågen i nya showen
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Pernilla Wahlgren rider på framgångsvågen i nya showen "Pernilla Wahlgren har hybris".
Måns Nathanaelson, Hanna Hedlund, regissören Edward af Sillén, Pernilla Wahlgren, Ola Forssmed och Kim Sulocki.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Måns Nathanaelson, Hanna Hedlund, regissören Edward af Sillén, Pernilla Wahlgren, Ola Forssmed och Kim Sulocki. "Vi har verkligen gjort den tillsammans", säger Wahlgren.
Pernilla Wahlgren är även aktuell med en ny omgång av
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Pernilla Wahlgren är även aktuell med en ny omgång av "Wahlgrens värld".

Pernilla Wahlgren är aktuell med ännu en scenshow. Och tack vare framgångarna på tv och sociala medier kan hon ta ut svängarna ännu mer.

I dagarna är det premiär för "Pernilla Wahlgren har hybris" på Lilla Cirkus i Stockholm. Uppsättningen är en uppföljare till Wahlgrens jubileumsshow "Kort, glad och tacksam". Och publiken kan vänta sig ännu mer komik, lovar Wahlgren.

– Jag har alltid älskat att jobba med humor och tyckt att det är min starka sida, men som tjej får man ju mest bara vara bollplank till de manliga rollerna i farser och komedier. Det är först på senare år som folk har sagt att jag är rolig, säger hon.

"Lite under bältet"

Att hon till slut har fått blomma ut som humorist är mycket tack vare "Wahlgrens värld", tror hon. Nu har hon fått en publik som känner henne, som hon kan dra internskämt för och som vet vad som väntar.

– Det känns skönt. Folk fattar att det blir lite under bältet och så där. Det blir ingen präktig show. Min humor är ganska grabbig och inte så tjejig. Jag tycker ofta att tjejer inte är så roliga, säger Wahlgren och skrattar.

"Ett grupparbete"

Trots att namnet anspelar på att Wahlgren står i centrum tycker hon att showen handlar mindre om henne själv än vad den förra gjorde. Resten av ensemblen – Ola Forssmed, Hanna Hedlund, Kim Sulocki och Måns Nathanaelson – tar plats och har varit delaktiga när föreställningen växt fram.

– Även om det är jag som har hybris så är det fokus på oss alla här. Det är inte bara "the Pernilla Wahlgren show", som den förra kanske var. Vi kan varandra nu och det här har varit mycket mer ett grupparbete. Vi har verkligen gjort den tillsammans, säger hon.

Fakta

Fakta: "Pernilla Wahlgren har hybris"

På scen: Pernilla Wahlgren, Ola Forssmed, Hanna Hedlund, Kim Sulocki och Måns Nathanaelson.

Regi: Edward af Sillén.

Premiär: 23 januari på Lilla Cirkus i Stockholm. Därefter spelas föreställningen runt om i Sverige under våren och fortsätter därefter under hösten.

Pernilla Wahlgren föddes 1967 och började tidigt medverka i musikaler. Hon slog igenom som artist i Melodifestivalen 1985 med låten "Piccadilly Circus".

Hon är också aktuell med sjunde säsongen av tv-programmet "Wahlgrens värld", som följer Pernilla Wahlgren och dottern Bianca Ingrosso med familj och vänner. Wahlgren är även en av deltagarna i årets "Stjärnorna på slottet" på SVT.

Visa mer...