Peterson vann i Kina: "Är så glad"

Regn, regn, regn och inget uppehåll i sikte.
Då fick Rebecca Peterson och Heather Watson flytta inomhus för att spela WTA-finalen.
Något som passade Peterson.
6–4, 6–4 gav karriärens andra turneringsseger.
Tennis • Publicerad 13 oktober 2019
Rebecca Peterson tog höstens andra WTA-titel när hon vann i Tianjin.
Rebecca Peterson tog höstens andra WTA-titel när hon vann i Tianjin.Foto: Michael Owens

Runt 900 000 kronor in på banken, värdefulla rankningspoäng men mest av allt ännu en titel att sätta upp på meritlistan.

Petersons fina vecka i Tianjin började med att hon slog ut Venus Williams i första omgången och den slutade med andra WTA-triumfen under turnén i Kina. Den första vann hon i Nanchang i förra månaden.

– Jag är så glad över att vinna min andra titel, här i Tianjin. Tack så mycket för allt stöd, säger hon i ett kort uttalande på Twitter.

I ett sms till TT meddelar Peterson att hon på torsdag kommer att hålla en presskonferens i samband med ATP-turneringen Stockholm Open i Kungliga tennishallen.

Kraftigt försenad final

I Kina var det enda 24-åringen inte hade tur med vädret. Men det spelade, när allt kom omkring, ingen som helst roll.

Arrangörerna väntade förgäves på att det skulle sluta regna, men prognosen talade för fortsatt nederbörd. Skjuta upp finalen ytterligare och hoppas på uppehållsväder eller flytta inomhus och stöka undan matchen på en träningsbana?

Det senare alternativet vann.

Då uppstod nästa problem. Det läckte från taket ned på banan. Innan den detaljen fixats fick Peterson och Watson vänta ett tag till.

Men den som väntar på något gott, väntar sällan förgäves.

Först fem timmar efter utsatt tid servade Watson i finalens första game. Hon höll sin serve och bröt direkt till 2–0. Efter många om och men vann Peterson sin fjärde brejkboll i Watsons serve och jobbade sig in i matchen.

Båda höll sedan sina servar fram till 4–4.

Viktigt nionde game

Peterson vann den långa bollväxlingen i det nionde gamet efter en rak backhand, gick fram till två brejkbollar, slog en vinnande retur direkt och servade för det första setet. Där trasslade sig hon sig ur ett 30–40-läge och tog kommandot i matchen.

Inledningen av andra set var i mångt och mycket en reprisering av händelserna i matchinledningen. Watson gick snabb fram till 2–0, men Peterson kvicknade till och vips hade hon 3–2.

Svenskan, inför veckan rankad som 59:a i världen men nu på väg mot topp-40, bäddade för seger i två raka set när hon höll serven till 4–2.

Watson stretade emot, men Peterson höll sin serve fram till 6–4 och vann finalen på en timma och 37 minuter.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.