Annons

Poängkungen sågade domaren – stängs av

Färjestadsstjärnan Marcus Nilsson sade några väl valda ord till domaren Sören Persson efter förlusten mot Växjö.
Det skulle han inte ha gjort. Nu stängs SHL:s poängkung av i två matcher för "otillbörligt uppträdande mot funktionär".
Ishockey • Publicerad 24 januari 2020
Marcus Nilsson får inte jubla på ett tag. Arkivbild.
Marcus Nilsson får inte jubla på ett tag. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Marcus Nilsson får därmed sin sex år långa matchsvit bruten. Den stannade på 314 matcher i följd. Han missar lördagens match mot Linköping borta och hemmamötet med Leksand kommande torsdag.

– Jag tycker inte det var en så stor grej, jag har hört värre. Jag kanske ska vara lite lugnare, men nu är det som det är. Det blir hett där ute ibland, säger han till Värmlands Folkblad.

Annons

Enligt anmälan från domaren Sören Persson till disciplinnämnden sade Nilsson efter slutsignalen först "Bra jobbat, ni förstör matchen" och tilldelades då den lindrigare formen av matchstraff (game misconduct). Nilsson fick då en tillsägelse att lämna isen utan att säga något mer, men fällde då kommentaren "Du suger". Då straffades han med den grövre formen av matchstraff (match penalty).

Den ger med automatik en matchs avstängning och Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd beslutade att lägga till ytterligare en matchs avstängning.

Marcus Nilsson leder poängligan i SHL med 35 poäng, 7 mål och 28 assist, på 34 matcher.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons