Annons
Nyheter

Polestar planerar släppa smartphone i Kina

Ekonomi • Publicerad 6 september 2023
Polestar planerar att släppa en smartphone i Kina. Arkivbild.
Polestar planerar att släppa en smartphone i Kina. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Elbilstillverkaren Polestar planerar att släppa en smartphone i samband med att man lanserar sin första bil i Kina i december, rapporterar CNBC.

– Telefonen ska enbart säljas i Kina, det finns inga planer på att sälja den någon annanstans, säger Polestars pressansvarige Theo Kjellberg till TT.

Annons

Telefonen, som kommer att bära biltillverkarens namn, är ett samarbete med smartphone-tillverkaren Xingji Meizu, som ägs av Geely. Polestar och Xingji Meizu ska utveckla gemensam teknik avsedd för den kinesiska marknaden.

Enligt Polestars vd Thomas Ingenlath handlar tilltaget inte i första hand om att ta marknadsandelar utan om att få bilen att likna en mobiltelefon på hjul och därmed förbättra användarupplevelsen, uppger han för CNBC.

– Den kinesiska elbilsmarknaden är helt annorlunda, kunderna där förväntar sig en helt annan teknik i sin bil än i väst. Bland annat handlar det om operativsystem och samverkan med telefonen, säger Theo Kjellberg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons