Annons
Nyheter

Polis åtalas för krock och knuff i trafiken

Brott • Publicerad 4 november 2022
Polisen åtalas vid Falu tingsrätt för ringa misshandel och vårdslöshet i trafik. Arkivbild.
Polisen åtalas vid Falu tingsrätt för ringa misshandel och vårdslöshet i trafik. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En polisman åtalas för att ha stoppat en bil på ett vårdslöst sätt och sedan knuffat bilföraren, rapporterar SVT Nyheter Dalarna.

Det var i maj 2022 som polisen på fritiden blev omkörd av en person i vänster körfält. Mannen valde då att stoppa den omkörande bilen genom att köra in framför den och blockera körfältet. Agerandet var oväntat för bilföraren som inte hann stanna bilen vilket ledde till en krock.

Annons

Efter incidenten sågs de utanför bilarna och polisen ska då uppträtt aggressivt och knuffat personen som ramlade in i sin bil och fick blåmärken och ont i kroppen.

Polisen åtalas nu för ringa misshandel och vårdslöshet i trafik, alternativt tjänstefel i båda fallen. Enligt åtalet var polisens agerande när han stoppade bilen obefogat och det var inte försvarligt att använda våld på det sätt han gjorde.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons