GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polis nära bli påkörd – mordförsök

Polisen följde gps-signalen från den stulna bilen i åtskilliga mil. När den hanns i kapp och skulle stoppas försökte föraren köra på en polis, som kastade sig undan i sista stund.
Inrikes • Publicerad tisdag 14:27
En polis var nära att bli påkörd under jakten efter en stulen bil. Arkivbild
En polis var nära att bli påkörd under jakten efter en stulen bil. Arkivbild
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Bilen stals i Stockholmsområdet i slutet av förra veckan och på tisdagsmorgonen visade en gps-signal att bilen fanns i Mantorp i Östergötland, skriver polisen på sin hemsida.

Nästa gps-signal kom från Ödeshög, och polis tog sig till platsen men kunde inte hitta bilen. Flera lastbilar stoppades för att kontrollera att bilen inte transporterats iväg.

På förmiddagen kom en ny positionsangivelse för bilen, då den fanns cirka två mil söder om Jönköping. Polisen åkte dit och en knapp kvart senare fick de stopp på den stulna bilen för att göra en kontroll. Men föraren tryckte plötsligt på gasen och en polisman fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd. Polisen klarade sig utan skador.

Knappt tjugo minuter senare fick polisen en ny positionsangivelse i ett industriområde söder om Barnarp. Flera polispatruller deltog i sökandet och till slut kunde bilföraren, en man i 30-årsåldern, gripas.

Han är nu misstänkt för försök till mord, grovt häleri, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott eget bruk, grov olovlig körning samt märkesförfalskning. Polisen har tagit fordonet i beslag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.