GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polis sexofredade kollega på julfest

En polisman som ofredade en kvinnlig kollega sexuellt på en julfest döms nu att betala 40 dagsböter. Han har dessutom flyttats från sin tjänst inom polisen, .
Brott • Publicerad 24 november 2022
En polisman som ofredade en kollega döms nu av Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.
En polisman som ofredade en kollega döms nu av Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT

Julfesten för en enhet inom den västsvenska polisen hölls i november förra året. Efter det ordinarie programmet, på ett hotell, gick många festfirare vidare till en krog i närheten.

Där stod en ung kvinnlig polisassistent och pratade med några kolleger, när hon plötsligt kände ett hårt och fast grepp om sin ena skinka.

Bakom henne stod en leende, cirka 20 år äldre polisman, som hon inte kände.

Kvinnan frågade om mannen inte deltagit i polisens jämställdhetsprojekt Make Equal. Han svarade ”nej, jag har blivit underkänd på Make Equal”, har poliskvinnan berättat i förhör enligt GT.

Mannen säger att han nöp kollegan i rumpan "i förbifarten", men medger också att han var berusad.

I Göteborgs tingsrätts dom framgår att mannen nu har flyttats till en annan enhet inom polisen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.