Annons
Nyheter

Polis söker vittnen efter Märstamord

Det finns ännu ingen gripen efter skjutningen i Valsta centrum i Märsta, norr om Stockholm, igår. En medelålders man sköts till döds.
Brott • Publicerad 17 januari 2021
En man sköts till döds i Valsta centrum i Märsta i går. Ingen har gripits.
En man sköts till döds i Valsta centrum i Märsta i går. Ingen har gripits.Foto: Pontus Altin/TT

Mannen satt på en restaurang när flera skott avlossades och han avled enligt polisen direkt. Bilder från platsen visar flera kulhål i restaurangens fönster.

Det var vid 19-tiden på lördagskvällen som polisen fick larm om att skott hade avlossats i centrum. Ett stort antal polispatruller skickades till platsen. Skotten avlossades utifrån eller i nära anslutning till entrén, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Annons

– Vi har hittat tecken på att det avlossats flera skott, och det är möjligt att det finns flera målsägande som varit i farans riktning. Det är någonting vi ska utreda, sade Ola Österling på lördagskvällen.

Ingen gripen

På söndagsmorgonen hade ännu ingen gripits.

– Det har skett en mängd utredningsåtgärder under natten, och vi är intresserade av att komma i kontakt med någon som kan ha sett någonting, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

Hon kan inte säga hur många som befann sig inne på restaurangen när skjutningen ägde rum, men det ska inte finnas några ytterligare skadade.

Offret kartläggs

Händelsen rubriceras som mord och restaurangen och delar av centrum är avspärrade för att tekniker ska gå igenom området. Flera fynd har gjorts, men vad som hittats vill polisen inte gå in på.

Polisen undersöker också om restaurangen eller andra platser i närheten har kameraövervakning, och samtidigt förhörs ett antal vittnen som var i närheten.

Den avlidne mannens bakgrund kartläggs också. Om händelsen är en del i en kriminell uppgörelse är för tidigt att säga, enligt Ola Österling.

– Det team av utredare som jobbar med det här håller på att kartlägga målsäganden och se vilka relationer han har till vissa personer. Det håller vi på att jobbar fram och kommer att fortsätta med hela natten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons