Annons
Nyheter
Veckans snackisar

Polisen: Därför inspekterades inte kritiserade studentflak – ”Förvånad”

Här har vi samlat tre nyheter och reportage från den senaste veckan – snackisarna du inte får missa!
Sydöstra Skåne • Publicerad 21 juni 2024

Pyroteknik och kränkande budskap – polisen kritiserad efter studentfirandet

Kollektivsång med högerextrema slagorden ”Ausländer raus”, budskap som ”dra fittan i grus” och en uppmaning till en kvinnlig rektor att ”visa kuken”. Detta spreds från studentflak som rullade genom Ystad under studentfirandet.

– Det ger en fadd eftersmak till en fantastisk dag, sa Lars Inge Persson, skolchef på Ystad gymnasium.

Annons

Patrik Johnsson på företaget Festservice i Lomma, med 13 år i branschen, var själv på plats som flakvärd och såg budskapen som studenterna förmedlade.

– Jag är förvånad över polisens ointresse i Ystad. I Lund kontrolleras alla flak av polis innan avgång. Och det finns tydliga regler och direktiv om att man ska stanna och låta eleverna gå av om reglerna inte följs.

Patrik Ahrlin, lokalpolisområdeschef, svarade att han tyckte att det förekom tråkiga budskap – men att det inte varit aktuellt att inspektera flaken i Ystad.

– Den problembilden har vi inte i Ystad.

Ystadsbageriet får synpunkter på städningen – igen: ”Upprörda”

Möllers bageri och konditori på Regementsgatan i Ystad.
Möllers bageri och konditori på Regementsgatan i Ystad.Foto: Carl Johan Engvall

Degrester och dåligt städat. Ännu en gång får Möllers bageri kritik för sin renhållning.

– Livsmedelslokaler ska vara rena, men i bageriet är det smutsigt, konstaterar miljöförbundets utsända efter en kontroll härom dagen.

Möllers ägare tycker att kontrollanten har kommit på en oläglig tidpunkt och menar att det är därför det har funnits mjöl på golven i bageriet.

– Hon kom på förmiddagen mitt under produktion och ställde konstiga frågor till personalen. De blev upprörda, säger han.

Påkörd av bilist som smet – Robert, 32, skadades allvarligt

När Robert kom in till sjukhuset var han förlamad från midjan och neråt.
När Robert kom in till sjukhuset var han förlamad från midjan och neråt.

Klockan var runt 20 på söndagskvällen när olyckan inträffade. YA skrev om en cyklist som blev påkörd av en bilist som stack från platsen. Cyklisten fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Senare under veckan gav sig offret tillkänna – Robert, 32, hörde av sig och berättade om händelsen. Olyckan orsakade diskbråck och en nervskada i ryggen som ger begränsad rörlighet och känsel i höger ben.

Annons

– Ambulansen körde mig till Ystads lasarett. Där konstaterade de att jag var förlamad från midjan och neråt. Efter röntgen skickade de mig vidare till Lund, berättade han för YA.

Till den som körde på honom har han en sak att säga:

– Ta ditt jävla ansvar.

Julia RunforsSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons