Annons
Nyheter

Polisen hittade kraschad bil efter sex timmar

Polisen larmades till en misstänkt olycksplats, men hittade inget.
Sex timmar senare larmade samma inringare igen, då hittades en skadad man i en upp och nervänd bil.
Olycka • Publicerad 13 juli 2021
En allvarligt skadad man i en upp och nervänd bil hittades sex timmar efter att det första larmet nådde polisen. Arkivbild.
En allvarligt skadad man i en upp och nervänd bil hittades sex timmar efter att det första larmet nådde polisen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Strax före klockan åtta på måndagsmorgonen larmade lastbilschauffören Stefan Kindh polisen om en misstänkt avåkning på väg 40 i höjd med Nitta i Ulricehamns kommun.

– Det såg ut som att någon hade somnat, och kört snett ut genom viltstängslet. Men jag såg inget mer, säger han till Ulricehamns Tidning.

Annons

Polisen åkte till platsen för en kontroll. Kort därefter ringde någon från polisen tillbaka och berättade att de inte hade hittat något.

Då Stefan Kindh sex timmar senare passerade den misstänkta olycksplatsen på hemvägen från andra hållet tittade han extra noga och fick då syn på bilen.

– Den låg på taket så jag såg hjulen och underredet. Det hade varit helt omöjligt att se från en personbil, men jag som sitter så högt i min lastbil såg den, säger han.

För andra gången kontaktade han polisen – som återigen begav sig till platsen.

Först nu hittades bilen, som legat på taket i flera timmar. I fordonet satt en svårt skadad man i 30-årsåldern. Denne fördes med ambulans till sjukhus. På måndagskvällen var hans tillstånd allvarligt men stabilt, enligt Södra Älvsborgs sjukhus.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons