Annons
Nyheter

Man anhållen för Rissnemordet

En man i 20-årsåldern har anhållits för knivmordet i Sundbyberg.
Mannen greps på onsdagskvällen på sannolika skäl misstänkt för mord.
Brott • Publicerad 6 januari 2021
Polisens bild på mannen som är misstänkt för att ha knivskurit en man till döds i Rissne.
Polisens bild på mannen som är misstänkt för att ha knivskurit en man till döds i Rissne.Foto: Polisen

Vid tiotiden på onsdagskvällen bekräftade polisen att en man har gripits och senare anhållits för knivmordet utanför en uttagsautomat i Sundbyberg i lördags.

– Klockan 20.45 i kväll greps en man i södra Stockholm. Mannen är i 20-årsåldern och på sannolika skäl misstänkt för mordet i Rissne i Sundbyberg. Mer än så kan vi inte säga i nuläget med hänsyn till förundersökningssekretess, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Ytterligare man greps

Annons

Aftonbladet rapporterade tidigare under kvällen att polisen har gripit en man som befunnit sig på rymmen från en rättspsykiatrisk klinik i Huddinge. Polisen kan dock inte bekräfta uppgifterna för TT.

Ytterligare en man greps under onsdagen men frigavs samma dag.

– Han anhölls som skäligen misstänkt, men är nu släppt. De misstankarna är nu avskrivna, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Vill ha tips

En man i 45-årsåldern mördades när han tog ut pengar från en bankomat i Sundbyberg i lördags kväll. I tisdags gick polisen ut med bild på den misstänkte mördaren och vädjade till allmänheten om tips – en vädjan som har lett till att ett stort antal personer hört av sig, enligt Bryngelsson.

– Vi är fortsatt intresserade av att få tips från folk som tror att de kan ha gjort iakttagelser eller har upplysningar om personen som vi har lämnat ut signalement på, eller om man har andra tips eller iakttagelser som kan vara av intresse för mordutredningen, säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons