Annons
Nyheter

Polisen överklagar dom om koranbränning

Brott • Publicerad 6 april 2023
Polisen överklagar förvaltningsrättens dom om koranbränningar. På bilden den högerextreme politikern Rasmus Paludan utanför Turkiets ambassad i januari i år. Arkivbild.
Polisen överklagar förvaltningsrättens dom om koranbränningar. På bilden den högerextreme politikern Rasmus Paludan utanför Turkiets ambassad i januari i år. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polisen överklagar förvaltningsrättens dom som sade att det var fel att neka tillstånd för två koranbränningar i Stockholm.

"Polismyndigheten anser att frågan är principiellt viktig och att det därför är angeläget att den prövas av högre instans", skriver polisen på sin sajt.

Annons

Polisen skriver vidare att det har begärts anstånd till den 25 april för att "närmare utveckla myndighetens talan".

I mitten av februari nekade polisen två ansökningar om allmän sammankomst för att bränna Koranen utanför Turkiets respektive Iraks ambassad.

I besluten hänvisades till Säkerhetspolisens bedömning att hotbilden mot Sverige har påverkats av tidigare koranbränningar och att risken för terrorattentat skulle öka om framtida bränningar tillåts.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons