Annons
Nyheter

Cykel söks efter dödskjutning i Linköping

Efter att två tonårspojkar skottskadades allvarligt i Linköping förra veckan, där en av dem senare avled, söker nu polisen efter en cykel som tros ha använts av gärningsmannen.
Brott • Publicerad 11 augusti 2021
Polisen i Linköping söker nu efter en cykel som använts av gärningspersonen vid skottlossningen i Berga den 5 augusti. Cykeln på bilden liknar den som användes.
Polisen i Linköping söker nu efter en cykel som använts av gärningspersonen vid skottlossningen i Berga den 5 augusti. Cykeln på bilden liknar den som användes.Foto: Polisen

Cykeln, som är av modellen "fat bike" med stora, kraftiga däck ska ha använts av gärningspersonen vid skottlossningen i Berga i Linköping den 5 augusti. Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp, meddelar de på en pressträff.

Den eller de som sett en liknande cykel i en mörkare färg före eller efter skjutningen uppmanas att kontakta polisen.

Annons

– Vi har gärningsmannen på bild och det är utifrån det vi kan säga att vederbörande har just den här cykeln som är ack så viktig för oss när vi fortsätter i vårt arbete, säger Jan Staaf.

God bild av händelseförloppet

Ingen har ännu frihetsberövats för skjutningen som ägde rum vid 19-tiden i Berga centrum den 5 augusti. Brottsrubriceringen är mord och försök till mord. Enligt förundersökningsledare Gunilla Broman har man en god bild av händelseförloppet.

– Utredningen pågår med full kraft och vi har fått förstärkning, både vad gäller förhörsledare och andra personer, till utredningen, säger hon.

– Det vi nu fokuserar på med stöd av allmänheten är att ta reda på vart gärningsmannen tog vägen direkt efter det att han lämnade brottet, säger Jan Staaf, biträdande utredningsledare.

"Försiktigt optimistiska"

Polisen har tidigare uttryckt att händelsen utreds i en gängrelaterad kontext men vill inte närmare gå in på vad det innebär. Huruvida de två pojkarna, som var vänner och kända för polisen sedan tidigare, var måltavlor för skotten vill man inte heller kommentera.

– Vi är ganska säkra på att det finns personer därute som vet vem eller vilka de här gärningsmännen är, säger han.

TT: Vad tror ni om chanserna att kunna frihetsberöva någon?

– Vi är fortfarande inne i en återhämtningsfas och vi är fortfarande försiktigt optimistiska om att kunna lösa det här brottet och det ska vi göra tillsammans med allmänheten, säger Jan Staaf.

För den andre pojken som vårdats på sjukhus uppges läget vara stabilt. Polisen har en fortsatt förhöjd polisiär närvaro i Berga och man har bland annat börjat med drönarövervakning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons