Annons
Nyheter

Polisen varnar för blixthalka i Stockholm

Polisen varnar för blixthalka i Stockholms län, efter att flera trafikolyckor skett söder om Stockholm under lördagseftermiddagen. Trafikverket varnar också för risk för halka på E18 och E4 norr om Stockholm.
Trafik • Publicerad 2 januari 2021
Polisen varnar för halka i Stockholms län, efter två olyckor på kort tid. Arkivbild.
Polisen varnar för halka i Stockholms län, efter två olyckor på kort tid. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Strax efter klockan 16 kallades patruller till två olika olyckor i södra delen av länet, och hade problem att komma fram på grund av väglaget på vältrafikerade riksväg 73, Nynäsvägen.

Vid 17-tiden inträffade ytterligare en olycka, i södergående riktning på riksväg 73. Det finns inga uppgifter om skadade i olyckan. Polisen varnar för mycket begränsad framkomlighet och köer på vägen.

Annons

Ingen person skadades allvarligt vid de första två olyckorna under eftermiddagen. I ett av fallen lämnade en av förarna olycksplatsen till fots och satte sig till motvärn när han blev uppspårad av hundpatrull.

– Han hade även en yxa med sig, föraren. Så hunden har hjälpt att frihetsberöva personen, som då även är misstänkt för smitning från olycksplatsen, säger Ola Österling.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons