Annons
Nyheter

Polismördare i bråk i fängelset

Den 17-årige pojken som sköt ihjäl en polisman i Göteborg är nu misstänkt för att flera gånger ha slagit och hotat medfångar på fängelset i Kumla.
Minst en händelse är polisanmäld, skriver .
Brott • Publicerad 14 januari 2022
Blommor och ljus vid mordplatsen i Biskopsgården några dagar efter dådet i somras.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

17-åringen har också varnats flera gånger för hur han uppträtt mot personalen.

Han dömdes i november till åtta års fängelse för mord på polismannen Andreas Danman. Dådet skedde sent en junikväll i stadsdelen Biskopsgården.

Annons

Domen i Göteborgs tingsrätt överklagades inte. Nu avtjänar 17-åringen sitt straff i Kumla.

Pojken har dock redan varit inblandad i flera händelser som tillsammans kan försena hans frigivning.

Vid ett tillfälle såg personalen att en fånge var skadad. I hans rum fanns också en blodig handduk. En övervakningsfilm visade att 17-åringen varit inne på rummet, tillsammans med andra fångar, i flera minuter tidigare samma dag. Händelsen är polisanmäld.

En tid senare förde 17-åringen in en annan fånge på ett rum, varpå fyra interner till följde efter. Den först införde kom sedan ut med ena handen framför ansiktet, som om han blödde.

Och på julafton fångade en kamera att 17-åringen sparkade och slog en medfånge.

Pojken har även vid flera tillfällen uttryckt sig illa om personalen, bland annat en gång när han i samband med en larmsituation nekades att få sin medicin.

– Jag blir jättearg när jag inte tar min medicin. Jag ber om ursäkt, sade 17-åringen då efteråt, enligt Göteborgs-Posten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons