Annons

Postnord och ministrar till riksdagen

Politik • Publicerad 23 januari 2020
Postnord, på bilden bolagets huvudkontor i Solna, blir ämnet för ett gemensamt möte med ministrar och företrädare för bolaget i riksdagens närings- och trafikutskott den 28 januari. Arkivbild.
Postnord, på bilden bolagets huvudkontor i Solna, blir ämnet för ett gemensamt möte med ministrar och företrädare för bolaget i riksdagens närings- och trafikutskott den 28 januari. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Det är nu klart att två ministrar samt företrädare för Postnord kommer till ett gemensamt utskottsmöte i riksdagen den 28 januari för att ge sin bild av läget i det hårt utsatta bolaget.

Näringsutskottet och trafikutskottet träffar då tillsammans näringsminister Ibrahim Baylan (S), digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) samt företrädare för bolaget.

Annons

"Det är uppenbart att vi behöver agera politiskt för att säkerställa välfungerande postverksamhet i hela landet. Med det här mötet får vi möjlighet att få hela bilden av hur allvarlig situationen är för Postnord.", säger Jens Holm, ordförande (V), i riksdagens trafikutskott i en skriftlig kommentar till TT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons