Annons
Nyheter

Postnord vill ha varannandagsutdelning i syd

Ekonomi • Publicerad 14 december 2020
Varannandagsutdelning av post har tidigare testats av Postnord i Kälvinge och delar av Lund. Arkivbild.
Varannandagsutdelning av post har tidigare testats av Postnord i Kälvinge och delar av Lund. Arkivbild.Foto: Leif R Jansson/TT

Postnord vill dela ut brev, tidningar och reklam varannan dag i södra Sverige från och med den 1 februari nästa år. Alla som har ett postnummer som börjar på två berörs av den planerade förändringen, men beslutet är inte definitivt. Återkoppling från Post- och telestyrelsen inväntas innan det slutgiltiga beslutet fattas.

Varannandagsutdelning har tidigare testats i pilotverksamhet i Kävlinge och delar av Lund. I försöket uppfylldes leveranskravet att 95 procent av all post ska levereras inom två dagar, skriver Postnord i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till den planerade förändringen är att antalet skickade brev minskat med ungefär hälften sedan millennieskiftet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons