Annons

Fotbollsmatcher uppskjutna i Schweiz

Schweiz skjuter upp helgens matcher i herrarnas två högsta fotbollsdivisioner på grund av rädsla för coronaviruset.
Det kommer att spelas hockey i landet – men utan publik.
Fotboll • Publicerad 28 februari 2020
Newcastles tränare Steve Bruce. Arkivbild.
Newcastles tränare Steve Bruce. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Italienska serie A har tidigare skjutit upp matcher och låtit andra spelas utan publik. Nu följer den schweiziska fotbollsligan (SFL) efter.

"Fem matcher i Super League och Challanger League som skulle ha spelats fredag till söndag kommer att skjutas upp", säger SFL i ett uttalande.

Ny information i nästa vecka

Annons

Beskedet kommer sedan schweiziska myndigheter tills vidare stoppat alla evenemang i landet med fler än 1 000 åskådare.

"SFL kommer att informera om hur mästerskapet fortsätter i nästa vecka".

Matcherna i herrarnas högstaliga i ishockey kommer att spelas som planerat i helgen, men inför stängda dörrar, meddelar det schweiziska hockeyförbundet.

Schweiz har fem konstaterade coronafall och över 100 personer har satts i karantän.

I Italien, ett av de hårdast drabbade länderna, konstaterades på fredagskvällen att tre spelare i Serie C-klubben Pianese testats positivt för smittan.

Spelare och ledare i karantän

I ett uttalande säger klubben att även en ledare är smittad. En av de sjuka är inlagd på sjukhus. Klubben har satt samtliga spelare och ledare i karantän i 15 dagar.

I England har Premier League-klubben Newcastle förbjudit spelare och ledare att skaka händerna med varandra. Allt för att minimera risken för virusspridning.

– Vi har en ritual där alla skakar händerna med varandra när vi träffas varje morgon. Men vi har slutat med det på inrådan från läkaren, säger tränaren Steve Bruce.

– Precis som alla andra sitter vi klistrade framför tv:n för att se vart det (virusspridningen) tar vägen och hoppas att det inte blir värre i det här landet, säger Bruce.

Coronaviruset har dödat över 2 800 människor och över 83 000 har smittats, merparten i Kina.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons