Annons

Presidentkandidat Cory Booker hoppar av

USA • Publicerad 13 januari 2020
Senator Cory Booker från New Jersey hoppar av försöken att bli Demokraternas presidentkandidat.
Senator Cory Booker från New Jersey hoppar av försöken att bli Demokraternas presidentkandidat.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Den demokratiske senatorn Cory Booker ger upp försöken att bli USA:s näste president. Booker, som kommer från delstaten New Jersey, sade på måndagen att han saknar pengar i kampanjkassan samt att han inte längre tror på möjligheten att få representera partiet i presidentvalet i november.

Bookers besked kom inför den sista valdebatten bland demokraternas kandidater inför delstaten Iowas nominering av presidentkandidat den 3 februari. Booker bjöds inte in att delta i debatten på grund av för lågt väljarstöd.

Annons

Därmed är det officiellt tolv kandidater kvar från Demokraterna inför primärvalssäsongen som inleds i februari. Bara sex av dem får delta i debatten inför Iowa.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs en felaktig uppgift om antalet svarta demokratiska presidentaspiranter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons