Annons
Nyheter

Prestigefyllt universitet eldhärjat i Uganda

Uganda • Publicerad 20 september 2020

En stor brand har förstört delar av huvudbyggnaden på Ugandas prestigefyllda Makerereuniversitet, ett av Afrikas äldsta, uppger lokal polis.

– Branden tros ha startat nära taket och spreds sedan till golven på byggnaden som hyser arkiven och ekonomiavdelningen, säger Luke Oweyesigire vid huvudstaden Kampalas polis.

Annons

– Stor del av fastigheten har förstörts. Utredare håller just nu på att undersöka vad som låg bakom branden, fortsatte talespersonen.

"Det här en mörk morgon för Makerereuniversitet. Vår ikoniska huvudbyggnad har eldhärjats och förödelsen är svår att ta in", skriver universitetets rektor Barnabas Nawangwe på Twitter.

Makerereuniversitet grundades 1922 som en skola för tekniker men har i dag ett anseende som ett av den afrikanska kontinentens främsta engelskspråkiga lärosäten. Universitetet har för närvarande runt 35 000 studenter och 3 000 doktorander.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons