Annons
Nyheter

Prideparad intog Mälaren

Pride • Publicerad 7 augusti 2021
Båtar i ösregn tar sig ut i en prideparad från Årstaviken, under Liljeholmsbron, mot Riddarfjärden i Stockholm.Foto: Christine Olsson/TT
Båtparaden "Pride Lake Parade" arrangerades som ett alternativ till den traditionella prideparaden.Foto: Christine Olsson/TT

Varken regn eller pandemi stoppade Stockholms hbtq-community att ge sig ut för att fira kärleken i regnbågens färger. Om inte på land, så till sjöss.

Båtparaden "Pride Lake Parade" arrangerades som ett alternativ till den traditionella prideparaden, som vanligtvis intar Stockholms gator med tusentals påhejare.

Annons

Årets officiella prideparad hölls digitalt, i en två timmar lång livesändning med hälsningar, tal och underhållning. Allt under ledning av Rickard Söderberg.

Förra året flyttade Stockholm Pride ut på nätet. I år kom festivalen tillbaka i fysisk form till viss del. Festivalen har tagit in publik på Södra teatern, där även avslutningsgalan rivs av på lördagskvällen.

– Det har varit fantastiskt och jättekul att få släppa in lite publik. Nu när det ösregnar känns det ändå bra att vi har en hybridfestival, säger Vix Herjeryd, ordförande för Stockholm Pride.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons