Annons

Programledare i Mexiko sköts till döds

Mexiko • Publicerad 9 januari 2020
På bilden syns patronhylsor på en väg i delstaten Michoacán. Bilden är från i mitten av oktober när en poliskolonn besköts i ett bakhåll, och har ingen koppling till artikeln.
På bilden syns patronhylsor på en väg i delstaten Michoacán. Bilden är från i mitten av oktober när en poliskolonn besköts i ett bakhåll, och har ingen koppling till artikeln.Foto: Marco Ugarte/AP/TT

Programledaren Fidel Avila på den mexikanska radiokanalen Ke Buena har hittats död, enligt lokala myndigheter.

Fidel Avila hade varit försvunnen sedan i november när hans kropp hittades på en motorväg. Han sköts till döds, rapporterar lokala medier.

Annons

Programledaren var verksam i delstaten Michoacán, som är ett av Mexikos mest våldsamma och laglösa områden med narkotikakarteller som har bekämpat varandra i kampen om smugglingsrutter.

"Vi lämnar våra kondoleanser till familjen och vännerna till Fidel Avila Gomez, journalist i Michoacán. Vi beklagar djupt mordet på honom", skriver en talesperson till president Andrés Manuel López Obrador på Twitter.

Tio journalister dödades i Mexiko under 2019, det vill säga lika många som under 2018, enligt pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons