Annons
Nyheter

Protest mot virusåtgärder i Libanon

Libanon • Publicerad 8 januari 2022
En kvinna håller upp ett plakat under en protest mot Libanons virusåtgärder, som slår särskilt hårt mot ovaccinerade.
En kvinna håller upp ett plakat under en protest mot Libanons virusåtgärder, som slår särskilt hårt mot ovaccinerade.Foto: Hussein Malla/AP/TT

Omkring 300 personer har samlats i Libanons huvudstad Beirut för att protestera mot virusåtgärder som drabbar människor som inte har vaccinerat sig mot covid-19. Demonstranterna framhåller att individen själv bör ha rätt att bestämma huruvida den ska ta en spruta eller inte.

"Nej till vaccinets diktatur", står det på en banderoll.

Annons

Det är inte obligatoriskt att vaccinera sig mot covid-19 i Libanon, men myndigheterna har skärpt åtgärderna för människor som inte är vaccinerade eller som inte kan visa upp ett negativt PCR-test. Nu krävs vaccinationsintyg eller ett negativt provsvar för att släppas in på restauranger, hotell och liknande platser.

Från och med måndag måste tjänstemän vara vaccinerade eller ta regelbundna PCR-test för att kunna gå till jobbet. Många har dock inte råd att betala för testen, givet valutakraschen och det svåra ekonomiska läget.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons