Annons

Public Enemy bryter med Flavor Flav

Musik • Publicerad 2 mars 2020
Flavor Flav och Chuck D i lyckligare dagar. Arkivbild.
Flavor Flav och Chuck D i lyckligare dagar. Arkivbild.Foto: Mark Allan

Bråket mellan Public Enemy-grundarna Flavor Flav och Chuck D eskalerar. Nu deklarerar hiphopgruppen att man bryter helt med Flavor Flav, skriver Pitchfork.

"Public Enemy och Public Enemy Radio går vidare utan Flavor Flav. Vi tackar honom för hans år i tjänst och önskar honom lycka till", står det i pressmeddelandet som skickats ut.

Annons

Nyheten kommer efter bråket mellan Flavor Flav och Chuck D om Public Enemy Radios medverkan på demokraten Bernie Sanders kampanjmöte i Los Angeles under söndagen. Flavor Flav, som inte har varit aktiv medlem i hiphopgruppen på ett tag, har inte stöttat någon politisk kandidat officiellt och motsatte sig att det framstod som om hela Public Enemy stod bakom Sanders.

Chuck D:s advokat har tidigare hävdat att hans klient kan använda namnet Public Enemy själv, bland annat för att han är bandets "kreativa visionär" och gruppens huvudsakliga låtskrivare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons