Annons

Putin reser till Kina i oktober

Rysslands president Vladimir Putin reser i oktober till Kina för att träffa landets ledare Xi Jinping. Det uppger det ryska säkerhetsrådets generalsekreterare Nikolaj Patrusjev, enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.
Ryssland • Publicerad 19 september 2023
I oktober reser Putin till Kina, det bekräftar det ryska säkerhetsrådets generalsekreterare Nikolaj Patrusjev, enligt Interfax. Arkivbild.
I oktober reser Putin till Kina, det bekräftar det ryska säkerhetsrådets generalsekreterare Nikolaj Patrusjev, enligt Interfax. Arkivbild.Foto: Mikhail Metzel/AP/TT

Beskedet lämnades på tisdagen under ett möte mellan Patrusjev och den kinesiske utrikesministern Wang Yi i den ryska huvudstaden Moskva.

Redan i augusti skrev flera medier att ett möte mellan de två regeringsledarna var på gång, vilket nu bekräftas av Ryssland.

Annons

Kinaresan blir Putins första resa till landet sedan Ryssland den 24 februari 2022 inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina.

Kinas utrikesminister Wang Yi befinner sig på ett fyra dagar långt besök i Ryssland, där han under måndagen träffade den ryske utrikesministern Sergej Lavrov.

Under besöket har Wang hyllat det strategiska samarbetet mellan länderna och deras gemensamma ansträngningar för en "multipolär värld" och "mer än bara en världsordning", termer Peking och Moskva använder om sina försök att agera motvikt till USA:s dominans.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons