Annons
Nyheter

Räddningsarbetet i Gjerdrum pausat i natt

Norge • Publicerad 2 januari 2021
Räddningsarbetet fortsätter på lördagen med dagsljuset.
Räddningsarbetet fortsätter på lördagen med dagsljuset.Foto: Jil Yngland/NTB/TT

Trots att chansen att hitta någon vid liv efter jordskredet i Ask i norska Gjerdrum minskar för varje timme som går, så har sök- och räddningsarbetet tagit paus under natten.

Arbetet anses för farligt i mörkret, eftersom räddningspersonalen behöver hålla koll på skredkanten där nya ras kan inträffa och utsätta personalen i området för fara.

Annons

– Det har rasat från de branta skredkanterna i dag och räddningsledaren anser att det är för farligt att fortsätta att söka under natten när det är mörkt och omöjligt att se raskanterna, säger insatsledaren på vårdsidan, Bjørn Nuland, till VG.

Nio personer saknas fortfarande. En död hittades under nyårsdagen.

– Vi tappar ingen tid, för mycket av framgångarna bygger på god planering och inhämtning av information, sade polisens insatsledare Roger Pettersen på fredagseftermiddagen till VG.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons