Annons
Nyheter

Ränteoron fortsätter – nedåt på Wall Street

Börs • Publicerad 6 februari 2023
Akterna backade på Wall Street medan obligationsräntorna steg. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP-TT

Fortsatt oro för inflation och stigande räntor dominerade stämningen på Wall Street i New York på måndagen, och handelsveckan inleddes med att de ledande indexen backade.

Investerarna är oroliga för att den starka amerikanska arbetsmarknaden ska leda till att centralbanken Federal Reserve fortsätter med sin högräntepolitik. Statistik visade i fredags att betydligt fler jobb än väntat skapades under januari i USA.

Annons

Som väntar steg på måndagen i stället räntorna på statsobligationer. Tvåårsräntan, som tenderar att spegla prognoserna om ränteutvecklingen, ökade till 4,47 procent från fredagsnoteringen 4,29 procent. Tioårsräntan steg till 3,64 procent.

Det breda S&P 500-indexet backade 0,6 procent, Dow Jones industriindex tappade 0,1 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex gick ned 1,0 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons