Annons
Nyheter

Rapporter samlades på hög – i åtta år

Sundsvalls kommun anmäler sig själv till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) på grund av det kommunen själv anser vara ett allvarligt missförhållande, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.
Vård • Publicerad 8 maj 2023
Sundsvalls kommun har anmält sig själv till Ivo. Arkivbild.
Sundsvalls kommun har anmält sig själv till Ivo. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Kommunen har upptäckt att man under åtta års tid misskött rapporter om missförhållanden inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Risker och brister som uppmärksammas ska enligt gällande regelverk hanteras genast. I Sundsvall har "ett stort antal rapporter" skickats från enhetschefer utan att de lett till några utredningar.

Annons

Hur många eller hur allvarliga rapporterna är kan inte kommunen svara på.

– Vi har själva inte hunnit fördjupa oss i det. Utan vi har uppmärksammat att det finns brister och det är allvarligt, säger Annika Eriksson, stabschef i vård- och omsorgsförvaltningen, till SVT

Rapporterna sträcker sig så långt tillbaka som till 2015 och fram till i år.

– Det kan också vara så att det finns ärenden som är hanterade på rätt sätt men det framgår inte av det avvikelsesystem vi har, säger Annika Eriksson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons