Annons
Nyheter

Rattfull präst får kragen tillbaka

Brott • Publicerad 7 april 2023
En präst som åkte dit för grov rattfylla får nu tillbaka sin krage efter att ha överklagat. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En präst i Malmö åkte fast för grovt rattfylleri efter att ha stoppats utanför en krog på Möllevången förra våren. Han hade 1,99 promille alkohol i blodet, saknade dessutom körkort och dömdes till en månads fängelse.

Efter detta beslutade domkapitlet i Lund om så kallad avkragning, i praktiken ett yrkesförbud, skriver Sydsvenskan. Prästen hade också tidigare åkt dit för både rattfylla och olovlig körning.

Annons

Prästen överklagade och nu har Svenska kyrkans överklagandenämnd – "låt vara efter viss tvekan", som man uttrycker det – gett honom kragen tillbaka med en prövotid på tre år. Han uppger själv för nämnden att han sålt sina bilar och går i terapi.

Någon ny tjänst blir det dock inte frågan om. Däremot får prästen, som säger sig vara mycket efterfrågad, tillbaka rätten att viga, döpa och begrava.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons