Juniorkronorna körde över Tjeckien

Talanger som Frölundas Lucas Raymond och Skellefteås Albin Eriksson fanns inte med på isen.
Men Sverige hade trots det inga problem med att köra över Tjeckien och vinna med 5–1 i det första genrepet inför junior-VM i ishockey som drar igång nästa vecka.
På söndag möter Juniorkronorna USA.
Ishockey • Publicerad 20 december 2019
Frölundatalangen Samuel Fagemo blev tvåmålsskytt när Sverige vann mot Tjeckien i en träningsmatch inför junior-VM. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

I Lucas Raymonds frånvaro var det en annan Frölundatalang som inledde målskyttet i segermatchen mot Tjeckien.

Samuel Fagemo satte 1–0 i den första perioden innan Tjeckiens Matej Pekar kvitterade drygt tio minuter in i den andra perioden. Bara en minut därefter tog Sverige ledningen på nytt – nu genom Nils Höglander – och den här gången släppte Juniorkronorna aldrig taktpinnen.

Med 20 sekunder kvar av perioden gjorde Jonatan Berggren 3–1. Under matchens sista 20 minuter fastställde Fagemo och Höglander, till vardags i Rögle, slutresultatet (5–1) med ytterligare ett mål vardera.