Annons
Nyheter

Regeringen kan förlänga uppskjuten skatt

Ekonomi • Publicerad 12 augusti 2021
Finansminister Magdalena Andersson. Arkivbild.
Finansminister Magdalena Andersson. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Regeringen öppnar för en förlängning av betalningstiden av moms och skatt som kunnat skjutas på under pandemin, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Vi har ju samma önskan som företagarna själva, nämligen att vi ska rädda svenska jobb och svenska företag genom den här krisen. Så vi ska utforma det här på ett bra sätt och det jobbar vi med just nu, säger finansminister Magdalena Andersson till radion.

Över 50 000 företag har utnyttjat det tillfälliga anstånd, det vill säga tillstånd att skjuta upp inbetalning av skatt och moms, som införts under pandemin. Enligt gällande regler ska pengarna in till Skatteverket senast i mars nästa år, men Småföretagarnas riksförbund varnar för att många företag riskerar konkurs då de inte klarar av betalningarna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons