Annons
Nyheter

Region Stockholm planerar att ta över 1177

Politik • Publicerad 12 november 2022
Enligt det nya styret i Region Stockholm kommer sjukvårdsrådgivningen på 1177 att bli mer effektiv i regionens regi. Arkivbild.
Enligt det nya styret i Region Stockholm kommer sjukvårdsrådgivningen på 1177 att bli mer effektiv i regionens regi. Arkivbild.Foto: Janerik Henrsson/TT

Region Stockholm tänker ta över driften av Vårdguiden 1177. Den nya styret – med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet – hoppas att förändringen ska minska trycket på akuten, skriver Dagens Nyheter.

– Upphandlingen har fungerat bra men många patienter upplever att de blir hänvisade till akuten, ibland i onödan, säger primärvårdsregionrådet Christine Lorne (C) till tidningen.

Annons

I dag ansvar vårdbolaget Medhelp för driften av 1177 i Region Stockholm. Sjuksköterskorna som svarar har inte tillgång till patienternas journaler. Det ändras om rådgivningen sker i regionens regi, skriver DN.

Nuvarande avtal med Medhelp går ut i september nästa år och lär förlängas innan allt är klart, enligt Christine Lorne.

– Vi behöver hinna göra en utredning, samt se över hur man ska bygga upp verksamheten men också så att man får en bra överföring.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons