Annons
Nyheter

Rekordbeslag av kokain utanför Italiens kust

Italien • Publicerad 17 april 2023
Två ton kokain som flöt i vattnen utanför Sicilien har beslagtagits av den italienska specialpolisen Guardia di Finanza.
Två ton kokain som flöt i vattnen utanför Sicilien har beslagtagits av den italienska specialpolisen Guardia di Finanza.Foto: Guardia di Finanza/TT

Två ton kokain som hittats flytande i vattnen utanför Sicilien har beslagtagits av den italienska specialpolisen Guardia di Finanza, skriver nyhetsbyrån Ansa.

Fyndet är ett av de största på italienskt territorium – och beräknas ha kunnat generera 400 miljoner euro på gatan.

Annons

Kokainet hade fördelats på 70 balar, som placerats i nät och försetts med sändare för att kunna lättare hittas. Lasten tros ha dumpats i vattnen av lastfartyg för att sedan bärgas och transporteras till fastlandet.

2019 hittades över två ton rent kokain från Colombia i en container i hamnen i staden Genua – till ett värde av 500 miljoner euro.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons