Annons
Nyheter

Rekordsiffror över smittade i Australien

Över 115 000 bekräftade fall av covid-19 registrerades i Australien förra dygnet – de flesta i delstaterna Victoria (51 356 fall) och New South Wales (45 098 fall) i öst.
Australien • Publicerad 8 januari 2022
Australiens förre premiärminister Malcolm Turnbull skriver på Twitter att han har testat positivt för covid-19. Arkivbild.
Australiens förre premiärminister Malcolm Turnbull skriver på Twitter att han har testat positivt för covid-19. Arkivbild.Foto: Andrew Taylor/AP/TT

Det är den högsta totala dygnssiffran i landet, men också flera delstater har registrerat rekordmånga fall det senaste dygnet.

Enligt myndigheterna i Victoria beror den höga dygnssiffra i delstaten på att många som tidigare har gjort hemmatest inte har kunnat registrera sina resultat förrän nu. Siffran för föregående dygn var 21 727 i Victoria.

Annons

En av de som nyligen smittats är landets förre premiärminister Malcolm Turnbull. "Liksom hundratusentals andra australier så har jag testat positivt för covid. Symptomen är lindriga än så länge. Isolerar enligt kraven. Den här pandemin och speciellt den här vågen har satt enormt tryck på vår vårdpersonal – var vänliga och hänsynsfulla när ni har med dem att göra", skriver han på Twitter.

Även landets finansminister Josh Frydenberg har testat positivt.

I takt med att smittosiffrorna rusar återinförs restriktioner på flera håll i landet. På fredagen meddelades att sång och dans förbjuds i de flesta sammanhang i New South Wales och på flera håll i landet skjuter man exempelvis upp vissa icke-akuta operationer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons