Annons
Nyheter

Remiss om fri hyressättning dras tillbaka

Politik • Publicerad 15 juli 2021
Regeringen återkallar den pågående remitteringen av utredningsförslaget om fri hyressättning, uppger justitieminister Morgan Johansson (S). Arkivbild.
Regeringen återkallar den pågående remitteringen av utredningsförslaget om fri hyressättning, uppger justitieminister Morgan Johansson (S). Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Regeringen återkallar den pågående remitteringen av utredningsförslaget om fri hyressättning, som ledde till regeringskris.

"Jag återkallar remissen mot bakgrund av att detta förslag inte längre är aktuellt", säger justitieminister Morgan Johansson (S) i en kommentar till TT.

Annons

Utredningsförslaget om fri hyressättning i nyproduktion var det som fick Vänsterpartiet att sätta bollen i rullning mot misstroendeomröstningen mot statsminister Stefan Löfven (S).

Två dagar efter att Stefan Löfven röstades bort som statsminister släppte Centerpartiet kravet på fri hyressättning i nyproduktion, punkt 44 i januariavtalet.

"Eftersom förslaget inte längre finns på bordet så tycker vi att det är viktigt att vi justerar januariavtalet för att få bättre balans", sade Centerledaren Annie Lööf då.

Den 7 juli gjorde Löfven comeback som statsminister. Två dagar senare tillträdde hans nya regering.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om när Centerpartiet släppte kravet på fri hyressättning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons