Annons
Nyheter

Resebranschen vill bredda resegarantilag

Ekonomi • Publicerad 3 december 2020
"Vi tycker det är naturligt att köp av enbart flygresor även skall inkluderas i en garantiordning", anser resebranschföreningen SRF. Arkivbild.
"Vi tycker det är naturligt att köp av enbart flygresor även skall inkluderas i en garantiordning", anser resebranschföreningen SRF. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Resebranschföreningen SRF vill att regeringen ser över den nuvarande resegarantilagen. Organisationen anser att den som enbart köper en flygbiljett också bör omfattas av garantier.

I dag omfattar lagen paketresor och så kallade sammanlänkade researrangemang.

Annons

"Vi tycker det är naturligt att köp av enbart flygresor även skall inkluderas i en garantiordning. Därför vill vi att regeringen tittar på möjligheten att i tillägg till nuvarande garantisystem införa en avgiftsfinansierad fond som skyddar konsumenter vid köp av flygbiljetter i de fall flygbolaget går i konkurs", säger Didrik von Seth, generalsekreterare för SRF, i ett pressmeddelande.

I grannlandet Danmark finns exempelvis garantier för den som bara väljer att köpa en flygbiljett.

"Vi ser att det finns anledning att se om inte vissa delar av det danska systemet är värt att ta in i Sverige. Det skulle stärka konsumentskyddet och samtidigt öka förtroendet för resebranschen inklusive flygsektorn", säger Didrik von Seth.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons