Annons

Revolt inom säkerhetstjänst i Sudan slogs ned

Sudan • Publicerad 14 januari 2020
En regeringsmilis spärrade av vägar i Sudans huvudstad Khartum på tisdagen sedan tidigare medlemmar i säkerhetstjänsten revolterat.
En regeringsmilis spärrade av vägar i Sudans huvudstad Khartum på tisdagen sedan tidigare medlemmar i säkerhetstjänsten revolterat.Foto: AP/TT

Skottlossning bröt ut i Sudans huvudstad Khartum sedan tidigare medlemmar i säkerhetstjänsten, med kopplingar till den avsatte tidigare diktatorn Omar al-Bashir, revolterat. Två mindre oljefält i Darfur i västra Sudan ska också ha stängts ned i samband med revolten.

Enligt uppgift ska de före detta anställda inom säkerhetsapparaten ha varit missnöjda med storleken på deras avgångsvederlag. Oroligheterna är de största mellan medlemmar inom den förra regimen och det nyinstiftade övergångsstyret.

Annons

Delar av Khartum spärrades av innan regeringssoldater lyckades inta säkerhetstjänstens högkvarter och slå ned revolten på tisdagskvällen, uppger en säkerhetskälla.

Det finns inga uppgifter om skadade eller döda.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons