Annons
Nyheter

Klassiskt midsommarväder – fram med paraplyet

Ömsom sol, ömsom skurar.
Midsommarvädret bjuder inte på några överraskningar.
Väder • Publicerad 24 juni 2021
Fram med både paraply och solglasögon, midsommar nalkas. Arkivbild.
Fram med både paraply och solglasögon, midsommar nalkas. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den stundande storhelgen inleds med en rejäl regnkyss i delar av Sverige. Från torsdag kväll och under natten till fredagen rör sig skrämmande skurar in över de östra delarna av Götaland.

– Det kan komma stora mängder regn på kort tid. Exakt placering är osäkert och man får räkna med stora lokala variationer, säger SMHI:s meteorolog Stina Karlsson till TT.

Annons

SMHI varnar för skyfall i Blekinge, Östergötlands län, Kalmar län utom Öland, Kronobergs östra och västra länsdelar, Jönköpings östra, västra och södra delar samt Österlen i Skåne.

Omkring 35 millimeter väntas komma på sina håll och det förekommer risk för översvämningar i bland annat källare, viadukter och dagvattensystem, enligt de bedömningar SMHI gjort.

Regnrusket håller i sig över midsommarhelgen, främst i de östra delarna av Östergötland och Småland.

– Men det blir nog inte lika kraftiga skurar som under natten till fredag, säger Karlsson.

Ett band med skurar kommer också att beröra de östra delarna av landet. Svealand och Norrland lär få sin beskärda del av spridda regnmoln, tillägger hon.

I början av nästa vecka stabiliserar sig vädret i söder. Men i norr ser regnområden ut passera även då.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons