Annons
Nyheter

Nordkorea tros ha avfyrat ballistisk robot

Nordkorea • Publicerad 11 januari 2022
Nordkorea uppges ha avfyrat ännu en robot. Bilden visar enligt den nordkoreanska regimen uppskjutningen av en hypersonisk robot i förra veckan.
Nordkorea uppges ha avfyrat ännu en robot. Bilden visar enligt den nordkoreanska regimen uppskjutningen av en hypersonisk robot i förra veckan.Foto: KCNA/AP/TT

Nordkorea har avfyrat vad som misstänks vara en ballistisk robot över Japanska havet, uppger den sydkoreanska militären. Även den japanska kustbevakningen uppger att Nordkorea avfyrat något som beskrivs som ett "ballistisk-liknande objekt".

Sex länder, däribland USA och Japan, uppmanade på måndagen Nordkorea att upphöra med "ytterligare destabiliserande aktiviteter".

Annons

Det är andra gången på mindre än en vecka som det slutna landet avfyrar en robot. I onsdags rapporterade Pyongyang att landet testskjutit en hypersonisk robot, något som ofta beskrivs som ett framtida supervapen.

Under måndagen höll FN:s säkerhetsråd ett möte bakom stängda dörrar om testskjutningen i förra veckan.

– Det är väldigt beklagligt att Nordkorea har fortsatt att avfyra robotar så snart efter att FN:s säkerhetsråd diskuterat ett svar på Nordkoreas tidigare uppskjutning, säger Japans premiärminister Fumio Kishida.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons